Register   Username:    Password:      Log me on automatically each visit
Forum Indeks   Search  FAQ  
   
    Log in to check your private messages
SkjaldeDebat -> Arrangementer ->
Valravn + Hedningarna 19. oktober i Århus!
 
Reply to topic
View previous topic :: View next topic  
Tore Plougheld

Se fuldt billede
Posts: 135
Århus
Kangelig skjold

Post #1 Posted: Sat Oct 06, 2007 15:35    Post subject: Valravn + Hedningarna 19. oktober i Århus!
  Så er der dømt fest og musik i lange, lange baner!

Valravn (dvs. Virelai) giver koncert på Voxhall i Århus fredag 19. oktober.

Jeg er sikker på, at det bliver et brag af en koncert, og alle i Østjylland og omegn opfordres kraftigt til at komme med.

Jeg kommer i hvert fald selv - med min kæreste
Hop til top
Send private message
Nicolas Koch-Simms

Se fuldt billede
Posts: 804
Odense
Lire-skjald

Post #2 Posted: Sun Oct 07, 2007 4:08    
   Valravn og Hedningarna kan opleves ved fælleskoncerter i forbindelse med en mindre danmarkstour den 18., 19., 20. og 21. oktober

Koncerterne vil blive afholdt på:


  • 18.: Posten i Odense

  • 19.: Voxhall I Århus

  • 20.: Pumpehuset I København

  • 21.: Stars i Vordingborg


Jeg kommer for resten lige fra den tyndest befolkede Valravnkoncert (på Roskilde Folkfestival) som jeg nogensinde har oplevet. Jeg håbe sku at folk er bedre til at møde op i efterårsferien!!!

@Tore
Kunne det ikke være muligt at gøre lidt reklame ved at smide et indlæg ind på forsiden af LF.?
Go for it people!
Hop til top
Send private message Visit poster's website
Nicolas Koch-Simms

Se fuldt billede
Posts: 804
Odense
Lire-skjald

Post #3 Posted: Thu Oct 25, 2007 13:41    
  Det var så den (de) koncert (er)

Jeg var på pletten Vordingborg hvor Valravn spilleden en meget intim koncert for et lille, koncentreret og ikke mindst stille siddende puplikum. Faktisk er det første gang jeg har overværet en Valravnkoncert hvor de berygtede kædedanse udeblev. (to valsende hollændere gælder ikke). Det samme var tilfældet med Hedningarna der dog formåede et få en mindre flok op af stolene. (altså ikke hollændere)

Jeg kan forstå er der var stor forskel på stemningen til de forskellige koncerter rundt om i landet. Hvad siger i andre folk som har oplevet dem?

Giv en anmeldelse så vi hver især ved hvad vi er gået glip af...


Hop til top
Send private message Visit poster's website
Lotte Brinch Plougheld


Posts: 146
Aarhus N
Kone-skjald

Post #4 Posted: Fri Oct 26, 2007 8:52    
  Det var en af de fedeste koncerter jeg nogensinde har været med til Very Happy

Der var rigtig god stemning, musikerne imellem, Anna Kathrin har en fantastisk stemme og de forstår virkelig at levere varen.

Der blev danset en kædedans men det var vidst det og det var langt fra alle der var med.

Det fedeste var da de fremførte "Drømte mig en drøm i nat" Som blev endnu smukkere da min dejlige og talentfulde kæreste faldt på knæ og friede til lille mig.

Har sjældent været så lykkelig. Hedningerna var også OK, det blev bare meget ensformigt eftersom der ikke rigtig var noget sang.
Hop til top
Send private message
Rikke Munchkin Sørensen

Se fuldt billede
Posts: 1566
Nørrebro
Digter-skjald

Post #5 Posted: Fri Oct 26, 2007 11:34    
  Hva' døvlen er den af!!!

*tjekker et par profiler, lægger lidt gætværk oveni og krydser fingre for ikke at komme til at træde i nogen spinat nogen steder*

Vil det sige, at vores alle sammens lille Tore skal giftes!?!

Hvis jeg har gennemskuet tingene rigtigt, så...:

TILLYKKE TIL JER BEGGE TO

Hop til top
Send private message
Mads Kjøller-Henningsen

Se fuldt billede
Posts: 659
Værløse (København'ish)
Multi-skjald

Post #6 Posted: Sat Oct 27, 2007 19:33    
  WOOOOOW! Vidste ikke at Tore kunne være så romantisk  
(Damn, der blev den idé gaflet )
Mega tilykke skal også lyde herfra!   Håber i er og bliver lykkelige sammen!.. (glæder mig iøvrigt til at møde dig Lotte!)


Men vil da også gerne lige give en anmeldese af omtalte koncert i København...
Og det bliver selvfølgelig en temlig lang og hamrende subjektiv smøre, som det jo hører genren til: 


Et lille mobil-snapshot fra aftenen.

Lad mig starte med at sige at DET VAR ET BRRRAAAAAAGG!!! ... Intet mindre. 


Valravn har jo fornyet sig selv på det sidste, og det kom også til udtryk i Pumpehuset!
Hvad man synes om denne udvikling i selve musikken, er en smagssag.     Men én ting er og bliver den samme: Energien -der jo smitter som ind i helvede... og den havde endda fået et nyk opad i dagens anledning (de vidste jo godt at de var ude at lege Hedningarna )!

Og hvad de (Hedningarna) angår, blev jeg, trods lidt skepsis overfor meget af deres lidt eksperimenterende musik, fuldstændig overbevist, den aften!
HOLD KÆFT HVOR DET SVINGEDE, og det' med en selvsikkerhed, rutine og tilstedeværelse (tangerende til leg) jeg kun har oplevet én gang før (Hoven Droven på RO'folk 06... sjovt nok også svenskere). 
Det skyldes måske at de jo bare var DEM... altså uden de finske jänter som jeg har et lidt blandet forhold til. Dog savnede man selvfølgelig Pornopolka

Det eneste jeg måske kunne have af kritik til deres del af koncerten var en rimelig monotom lyd hele vejen igennem set'et. Langt de fleste melodier var super fyrrige, men det var generelt meeeeget svenskt, på den tretakts-blåmol-drone-agtige måde, som jeg ellers ikke har noget imod. 
Men det blev altså ret ens at lytte på i længden (Det galdt faktisk også Valravns del, dog ikke i ligeså høj grad) ...Men publikum krævede det!
(- Og for den her's lille instrument-nørds vedkommende, var det jo bare en fryd at se Totte og Anders Norrudde straffe alle deres lækre forskellige instrumenter på hver deres fantastiske måde! )

Som et sidste, men mindre surt opstød til Hedningarnas del, har jeg altså noget imod live-spillet-folkemusik, og færdiglavede samples på samme scene... men det funger jo!

(Og så til det jeg tror du er mest interesseret i Nico:)
Hvad publikum angår, var det vidst meget godt at der ikke var siddepladser i Pumpehuset.
Gulvarealet var fuldstændig fyldt ud med ligedele tomme fadølskrus, ligedele VILD, euforisk og meget svedende dans, der bare syntes at blive vildere og vildere.
(Det plejer jo at være fast tradition når Valravn er på, men faktisk blev det FOR vildt, for et par vikingers vedkommende... De måtte med magt føres ud af vagterne

Dog bar stemingen præg af, at langt de fleste var kommet for at se Hedningarna. Flere kendte simpelthen ikke de kære ravne... Jublen og dansebegejstringen var ihvertfald mærkbart anderledes mellem de to koncerter (folk sang og nynnede mere med, og de første kædedanse opstod først et godt stykke inde i Hedningarnas sæt!)... men det vil jo altid være opvarmningsbandets forbandelse.
Det var ihvertfald fedt at feste igennem med Valravnene sammen med alle andre på dansegulvet - nu uden instrumenter

Men stemningen var jo fantastisk trods alt!... som fx. en meget broget publikumskare (og dog!?):
Middelalderfolk (nogle var taget direkte var tøjhus-museets marked I DRAGT), vikinger (i civil, men...), goths, hippier, et par dværge og hvad man måske bedst kan betegne som "almindelige mennesker" (gad vide hvor man selv er, hva!?).


Som et fælles kritikpunkt må jeg dog fremhæve LYDEN, som selv jeg synes var umenneskelig høj, og med en bas der kunne få hjertet ud af takt.
Det ved jeg at mange synes er fedt... faktisk inkl. jeg selv... når det gælder tekno. Men med det drone-, larm- og støjniveau der ligger i begge gruppers musik som udgangspunkt, synes jeg at det var til mere skade end gavn... Dog må man jo sige at det giver et vis boost, at kunne mærke lyden rive lidt i organerne!

Dog resulterede det desværre i at Anna Katrins stemme, for det meste, gik temmelig mudret igennem, og druknede til tider i drone og slagtøj (=bas).
En af mine venner, der aldrig havde hørt Valravn før, havde derfor ingen glæde af de ellers flotte og spændende tekster, og måtte spørge om hvad for et sprog hun sang på fra nummer til nummer. Havde jeg ikke vidst det på forhånd, havde jeg også måttet give fortabt. 
Det var jo unægteligt synd, men med Anna Katrins udstråling og stemmeføring, kan man jo også diskutere vigtigheden af førnævnte.


Så med et altoverskyggende godt indtryk er der kun tilbage at sige:
SYND for dem der ikke oplevede bare én af disse koncerter... tilsyneladende måske mest denne!

Er selv ihvertfald rigtig glad for at jeg fik taget mig sammen, på trods af søvnmangel, lydtræthed, og mængder af gift tilbage i kroppen, efter en uges FOD.
Det var alle pengene (som syntes mange i billetlugen), og den efterfølgende smadrethed, vær! 

 

 /Mads


PS Nico: Hr. og fru Fredberg-Holm, Patrik og Hannah, Mikkel Brunberg og kæreste, Lækre-Stine, Peter Benjamin, Tot og kone, Fabianus-pyromanus-maximus + et par andre af møgungerne, tinstøber-Max, store-Umbra-Jakob, vikinge-Thomas og frue, Thorbjørn og Lærke, Tage fra Moster og Haj, et Aurehøj-slæng, Anna Katrin, Søren Hammerlund, Juan Pino, Martin Seeberg og søster Anja, og en hel masse andre, var der... Du manglede mest af alle !!
Hop til top
Send private message Send e-mail
Troels Dueholm Nørgaard

Se fuldt billede
Posts: 80
Århus N
Barok-skjald

Post #7 Posted: Mon Oct 29, 2007 20:33    
  Og hvis man så gik glip af Valravn og Hedningarna, som vi jo desværre var nogen der gjorde Sad så kan det oplyses at Valravn spiller i Århus igen den 16. november på Musikcafeen.. Denne gang dog uden Hedningarna..

Kom og vær med..

\Troels
Hop til top
Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Beate Horsleben


Posts: 102
Ballerup (Hovedstads egnen)

Post #8 Posted: Tue Oct 30, 2007 21:46    
  Nu har Mads så kommet med et fint detaljeret indlæg om Pumpehuset.

Gulvet var som nævnt propfyldt, hvilket resulterede i at vi var nogle der droppede planen, om at starte en kædedans, da man skulle bruge vold for at komme frem.


Men henhold til lyden og Hedningarna. De havde en sær lyd, jeg kunne ikke helt finde ud af, hvad det skyldtes, om det var fordi at instumenterne var overforstærket, eller om det var forvræning og div. tilsatte lyde.

Er der nogen der har en ide, om hvad ved jeg tænker på, og kan komme nærmere ind på det?
Hop til top
Send private message Send e-mail
Mads Kjøller-Henningsen

Se fuldt billede
Posts: 659
Værløse (København'ish)
Multi-skjald

Post #9 Posted: Tue Oct 30, 2007 22:19    
  Der er nok mest tale om det sidste Beate.

Hedningarna havde proppet en hel masse eletronik ind over deres instrumenters egentlige lyd.
Det gælder distortion, ekko, og forvrængninger af alle muulige slags.

Det var mere tydeligt i visse passager end andre andre. Men de brugte deres pedaler og delvist hengemte udstyr med knapper, flittigt og ofte gennem hele koncerten.

Noget  lød mere syret end kønt efter min mening, men alt sammen lidt sejt! (distortiondrejelire
Hop til top
Send private message Send e-mail
Beate Horsleben


Posts: 102
Ballerup (Hovedstads egnen)

Post #10 Posted: Tue Oct 30, 2007 22:27    
  Ok, tak.
Noget af det lød ret specielt, ja, og flere af numrene kunne man/jeg ikke rigtig høre, hvilke instrumenter der blev spillet på. De fik en helt anden lyd nogle gange.
Men nu er jeg så heller ikke helt inde i det der musik halløj, og jeg var godt smadret, da de gik på scenen.
Hop til top
Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
   SkjaldeDebat -> Arrangementer Page 1 of 1
Reply to topic

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
 
   
   

Forum Indeks   Search  FAQ  

p h p B B