Register   Username:    Password:      Log me on automatically each visit
Forum Indeks   Search  FAQ  
   
    Log in to check your private messages
SkjaldeDebat -> Diverse ->
Krauka i Amerika
 
Reply to topic
View previous topic :: View next topic  
jens pedersen

Se fuldt billede
Posts: 49
Århus

Post #1 Posted: Wed Jun 13, 2007 20:03    Post subject: Krauka i Amerika
  I overmorgen tar Krauka over atlanten for at genindtage Vinland, nærmere , bestemt Fargo i North Dakota. Vi skal spille for nogle 4 - 8 generations skandinaviske udvandrere, som har bosat sig i området. De holder en stor fest som de kalder Scandinavian Hjemkomst Festival, og vi kommer som det dansk-islandske islæt. Vi får stillet en fullsize car til rådighed i de 10 dage vi er derovre og logi på en Inn. For fanden det blir sjovt.

Ha en god sommer
Hop til top
Send private message Visit poster's website
jens pedersen

Se fuldt billede
Posts: 49
Århus

Post #2 Posted: Fri Aug 03, 2007 14:14    Post subject: Krauka i øst og i vest
  Hej folks - her nogle dagbogsnotater fra vores ture i USA og Estland. Hvis man vil se billeder ligger de på vores myspace side (myspace.com/krauka1)

Hilsen Jens

<span style="font-weight: bold;">Krauka i Amerika
Hele eventyret startede med udgivelsen af vores første cd Vikinga Seidur. Vi undersøgte mulighederne for om der i udlandet var interesse for vores musik. Der gik adskillige timer foran computeren og der blev søgt på early music, vikings, asatro, folkemusik, mm. Så fandt vi bl.a. Scandinavian Hjemkomst Center i Minnesota. Vi kontaktede centret, og der kom hurtigt svar. De ville bl.a. bruge noget af vores musik til en film de var ved at lave om rekonstruktionen af en norsk stavkirke. Men de var især interesseret i at vi kom og spillede på deres festival. Det blev dog først økonomisk muligt i år, hvor de havde deres 30 års jubilæum.

<span style="font-style: italic;">Jam på Richs bar
Vi landede i Minneapolis lufthavn og fik stillet en ”full-size” car til rådighed – en Chrysler med masser af plads og aircondition – i de 10 dage vi var derovre. Vejret var som en hed juli i Danmark, så vi fik rigelig brug for aircondition i både bil og på hotelværelser. Efter 3 dages ferie ved en smuk sø, satte vi kursen mod Fargo. Da vi ankom til hotellet blev vi mødt af Claudia, som har arrangeret festivalen, fik hilst og checket op på næste dags aftaler. Derefter blev vi interviewet af Dan Gunderson fra Minnesota lokalradio om orkestret, musikken og teksterne.
Da vi om eftermiddagen var på vej til Fargo havde hørt at der var jamsession i Richs Bar samme aften. Efter aftensmaden var vi varme på at komme ud og spille, så vi tog ned på Richs og spille nogle numre. Baren lå på main avenue ved en stor støvet parkeringsplads. Det var en billard /pool cafe, og jambandet stod på scenen og spillede ”Classic rock”. Der blev gloet noget da vi tog vores underlige vikingeinstrumenter frem og pluggede dem ind i de fede guitarforstærkere. Vi fik opfyldt vores succeskriterium som gik ud på at vi ikke fik bank og blev smidt ud af baren – vi fik i stedet en kold Budwiser som tak.

<span style="font-style: italic;">Den fordømte lydmand
Vi havde i forvejen sendt oplysninger om mikrofonopstilling til festivalen, og vi regnede os i sikre hænder – det er jo Amerika, the home of Gibson, Fender and Rock’n Roll. Lydmanden var en ældre hippie med den ene arm i gips og en tyveårig lærling som medhjælper. Han syntes vi skulle komme til lydprøve et kvarter før vores koncert, det mente han var tids nok. Han anede ikke noget om vores mikrofonopstilling, han manglede kabler (heldigvis havde vi selv nogle med), han havde de dårligste mikrofoner (heldigvis havde vi selv nogle med) og så havde han kun en monitor og den virkede ikke. Da han blev spurgt om de elendige mikrofoner svarede han, at musikerne jo alligevel tabte dem på gulvet hele tiden, så det kunne ikke betale sig at have gode mikrofoner. Oven i det fik vi hyl og elendig lyd. Han underholdte senere om sin fortid som lydmand for bla. Janet Jackson og Johnny og Edgar Winter – sidstnævnte skulle have lavet en sang om ham…

<span style="font-style: italic;">Green Market
En hyggelig økologisk restaurant i downtovn. Et drømmested efter flere dage på brun deepfried burgermad, især for orkestrets eneste vegetar. Vi skulle spille akustisk, dog med strøm på elbassen, så opstilling og lydprøve var overstået meget hurtigt. Vi fik fri adgang til stedets drikkevarer mens vi nød duften af aftensmaden som var ved at blive forberedt. Så blev der disket op med østers, sushi, laks og salat – uhm. Der var en 50-60 spisende tilhørere, og vi spillede til middagen. Akustikken i rummet var fantastisk og vi spillede røven ud af bukserne. Vi blev for første gang i orkestrets historie overøst med stående applaus inden ekstranumrene. Det er som om man har en lidt højere ”gundtone” her i USA – de er ikke bange for store reaktioner og det bliver hurtigt fantastic, og awfull.. Vi fik en lille skare af begejstrede fans, som kom til alle vores koncerter.

Vi spillede senere 2 elektriske koncerter på den store scene i Scandinavian Hjemkomst Center og en akustisk koncert i stavkirken. De amerikanske ”vikinger”, som var en underafdeling af logen ”sons of Norway” var meget glade for at høre vores version af Led Zeppelins ”Immigrant Song”, som jo handler om vikinge immigranterne.


<span style="font-weight: bold;">Krauka i Estland
<span style="font-style: italic;">Mytofest
På scenen hvirvler de kædedansende rundt i spraglede dragter. Stemningen er høj, og allerede ved første tone rykker folk ud på dansegulvet. Selv stille melodier i valsetakt river publikum med sig i et bølgende mylder. Først efter 2 ekstranumre bliver der tid til en tiltrængt pause i programmet inden det næste band. Vi spiller til Mytofest i Kassinurme bakker hvor 800-1000 mennesker er udklædt som vikinger, riddere, eller i fri fantasi kostumer. Vores succes kommer ikke helt bag på os – vi er i den grad blevet hypet (som det nu hedder) gennem en 4 dages turne rundt om i landet hvor vi har spillet på 3 borge.

<span style="font-style: italic;">Turne
Efter turen i USA var vi naturligvis spændt på hvilke forhold man kunne byde os i Estland. Vi havde fået et fyldigt 1 uges turneprogram med alt skrevet ned – 4 koncerter – lydprøve – mad – besøg hos instrumentbyggere – jams og afterparty og endelig et besøg i ”Bilbos kro”. Det viste sig at koncertprogrammet var arrangeret med en opvarmning på en times tid om vikinger, kultur, tøj og kampteknik. Derfor var der 10-15 unge instruktører med os på turen som kom fra forskellige vikingegrupper i landet. Første aften blev vi indkvarteret i en gammel gård ude på landet, og her var der jamsession på programmet. Det viste sig at de unge mennesker udover at være interesserede i vikinger, også havde et stort repertoire af estoniske sange og flere af dem spillede forskellige instrumenter – harmonika, violin, sækkepibe, kantele og stråkharpe. De havde nærmest et uudtømmeligt repertoire af sange – de fleste af dem med kor /svar, så alle kunne synge med, og det kunne vi også efter nogle øl.

Næste dag besøgte vi en fyr der var totalt vild med Ringenes Herre og han havde bygget en bar i sin lade som han kaldte Bilbos bar, og han kaldte for øvrigt sig selv for Bilbo. Her var der et køkkenteam som lavede morgenmad – de føjede sig senere til vores konvoj og blev vores fælleskøkken.

Det første sted vi skulle spille koncert var et gammelt bispesæde hvor vi skulle spille udendørs i slotsgården. Mod vores forventning, stod hele anlægget klar, sådan som vi havde oplyst det skulle være. Super forstærkere og alt i orden. Koncerten gik godt og alle var glade – det var jo også spændende for vores arrangører, som havde stablet alt på benene, om vi nu kunne leve op til deres forventning. Joooo – næsten alle vores cd’er blev solgt på den første koncert, og det gav jo glæde over de var blevet solgt, og ærgrelse over at vi ikke havde medbragt flere.

Hele turen blev vi behandlet som musikhelte med gratis mad og fin indkvartering på herberger, og den 25 personers nye japanske bus blev det transportmiddel som vi kunne benytte når som helst – chaufføren sov i den.

<span style="font-style: italic;">Esterne
Om Esterne vil vi sige at det er et utrolig varmt og humoristisk folkefærd som bor i nogle dejlige lyse byer og huse, og hvor vækst og fremgang har bidt sig fast. De var meget nemme at kommunikere med og der var ikke nogle særlige kulturkløfter. Deres demokratiske sindelag gav sig udtryk i at programmet ikke var strammere end at vi blev inddraget i beslutningerne – det var nok ikke sket for 20 år siden hvor landet var en sovjetisk stat. Minderne fra den tid har gjort alle til ivrige hjemmeværnsmænd og tilhængere af Nato – selv vikingehippier. Det virker som om at rigtig meget kan lade sig gøre, og det kunne da være interessant med et fremtidigt samarbejde. Lige nu ser det ud til at vi skal tilbage næste sommer, både i Estland og USA.

Et spørgsmål vi hele tiden blev spurgt om i Estland: are you happy?… YEEESS we are happy!Links
Krauka.dk
Mytofest.ee
scandinavianhjemkomstfestival.org
http://minnesota.publicradio.org/display/web/2007/06/19/vikingband/?rsssource=1
Hop til top
Send private message Visit poster's website
Rikke Munchkin Sørensen

Se fuldt billede
Posts: 1566
Nørrebro
Digter-skjald

Post #3 Posted: Sun Aug 05, 2007 10:21    
  Tak for rejseberetningerne.
Det lyder som en rigtig fed tur Smile
Hop til top
Send private message
jens pedersen

Se fuldt billede
Posts: 49
Århus

Post #4 Posted: Thu Sep 13, 2007 16:22    Post subject: Krauka på MTV (Museums TV)
  Vi har netop fået videoen som blev optaget af vores sidste koncert i Estland - her kan man få en forestilling om livet omkring festivalen. Den kan anbefales som en sommerferietur i 2008 (foregår vistnok 15-17 august). Estland er et fedt land at rejse i, og så kan man få alt til halv pris. Hvis man er interesseret i de specielle estiske sækkepiber (koster omkrink 5000 dkr), kanteler eller stråkharper, skal de bestilles i god tid (jeg formidler gerne kontakt)<span style="font-weight: bold;">

Mütofest, Estland. Sidste koncert af Kraukas Estland turne i 2007. Spillet i Mytofest festivalen i de smukke Kassinurme bakker.
http://muheleja.eenet.ee/~kalle/krauka.wmv

Vølverne, lavet af Rikarður Þórhallsson
http://www.youtube.com/watch?v=WRIsh_fjTJs
eller: http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=9608376

Sælugaukur, lavet af Caribu (Gøglerskolens medielinje):
http://vidsearch.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=12987668 eller: http://www.youtube.com/watch?v=Z_73FiM9XNc

Lang Linken, lavet af Caribu:
http://www.tvfolk.net/artistVideo.php?ID=501&resolution=high

Musik på Fjorukrain, Island
http://vidsearch.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=4372487

ps. Rikke - tak for kommentaren! -
Hop til top
Send private message Visit poster's website
Lise Rasmussen

Se fuldt billede
Posts: 601
Odense
Manga-skjald

Post #5 Posted: Thu Sep 13, 2007 18:25    
  
Rock on you guys!
Hop til top
Send private message MSN Messenger
Rikke Munchkin Sørensen

Se fuldt billede
Posts: 1566
Nørrebro
Digter-skjald

Post #6 Posted: Thu Sep 13, 2007 22:03    
  Hov!

Den med vølverne er jo Laura Holmegaardstekst, som ligger herinde! Very Happy
Hæ... se bare, hvad der sker, når man laver en side, der kan forene talenter Wink
Hop til top
Send private message
jens pedersen

Se fuldt billede
Posts: 49
Århus

Post #7 Posted: Sat Oct 06, 2007 14:04    Post subject: udvandrersangen
  Ja, det er jo dejligt at gå på rov i de gode tekster, og bruge dem (hvis vi får tilladelse naturligvis)

Men så har vi lige lagt vores version af udvandrersangen ind: http://www.youtube.com/watch?v=hP4t9VO4oek

-den er også lånt!
Hop til top
Send private message Visit poster's website
Rikke Munchkin Sørensen

Se fuldt billede
Posts: 1566
Nørrebro
Digter-skjald

Post #8 Posted: Sat Oct 06, 2007 15:08    
  Lånt hvorfra?
Led Zeppelin?
Hop til top
Send private message
jens pedersen

Se fuldt billede
Posts: 49
Århus

Post #9 Posted: Sun Oct 07, 2007 11:08    
  Måskeee - en dejlig vikingesang!
Hop til top
Send private message Visit poster's website
Mads Kjøller-Henningsen

Se fuldt billede
Posts: 659
Værløse (København'ish)
Multi-skjald

Post #10 Posted: Sat Oct 13, 2007 12:26    
  Som Lise sagde:

ROCK ON!!
Hop til top
Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
   SkjaldeDebat -> Diverse Page 1 of 1
Reply to topic

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
 
   
   

Forum Indeks   Search  FAQ  

p h p B B